ORTOPEDISKA INLÄGG

ORTOPEDISKA INLÄGG

Vi levererar skoinlägg med hög kvalité i ett väldigt skönt material som snabbt ger lindring vid Hallux Valgus, plattfot, nedsjunket fotvalv, hälsporre, ömma trampdynor och andra fotrelaterade problem. Allt i optimal ortopedisk rörelse som ger foten tillbaka sin naturliga kraft. 

Allt går ut på att korrigera foten och hälbenet för att uppnå en smärtfri hållning. Detta gör vi genom individuellt anpassade ortopediska skoinlägg skapade med vakuum och värmeteknik på obelastade fötter. Med obelastade fötter menas att istället för att stå upp när inläggen görs, så sitter du på en specialutvecklade stol där fötterna hänger i luften, alltså obelastade. Endast då är det möjligt att göra extremt nogranna justeringar, där hälbenet som har väsentlig betydelse för kroppshållningen stabiliseras optimalt.

Hos oss trampar du inte i skum eller gips och står inte heller på en scanplatta för att i båda fall får du bara en kopia av felet men ingen lösning. Du får inte heller billiga plastinlägg med formgjutna pelotter. Du får en högkvalitativ ortopedisk inläggsula med ett härlig klimat sommar och vinter som ger direkt lindring till dina fotproblem.

Hälsporre är något som vi brukar lösa inom väldigt kort tid, direkt vid första steget i våran inlägg kommer du märka att smärtan är redan mindre och du kan gå som vanligt igen.

Hallux Valgus, Morton syndrom klarar vi utan fot operationer i dem flesta fall, genom att rikta foten i rätt position och med en jämn naturlig tryckfördelning undviker du den smärtsama operationen som har en hel del risker. Ortotek ingår i ett europeisk intensiv kundskapscentrum, med läkare, fotkirurger, ortopeder och sjukgymnaster där vi har som mål att hjälpa dina fötter i högsta kvalitet med snabb lindring.

Vi hjälper tusentals fötter och vi vill hjälpa dig också på bästa sätt så att du har en optimal mobilitet, vi analyserar dina fötter gärna i Ortotek gratis fotundersökning som tar maximal 20 minuter. Du får direkt en lösning från oss och ett kostnadsförslag när vi kan hjälpa dig. Oftast kan vi direkt göra en skoinlägg till dig som efter behandlingen är direkt färdiga för att använda i dina skor.

Alingsås: Ortotek gratis fotundersökning
Smärta i knäna, rygg och ibland går det enda upp till axlarna och nacken.
Smärta i knäna, rygg och ibland går det enda upp till axlarna och nacken.

Illustrationen till höger visar vad som händer med kroppen när hälbenet är rakt under kroppen, genom skoinlägg från Ortotek. Eftersom kroppen är en enda enhet så har minsta justering av hälbenet står påverkan på resten utav kroppen. Här försvinner alla smärtor som beror på felbelastning av kroppen. 


Ortotek jobbar med Europas fråmgångsrika Jurtin Medical  för att den bästa inlägg så att fötterna rör sig optimalt och förstärker muskulaturen. Vilket gör att inläggen även agerar som förebyggande så att kroppen slipper att utsättas för eventuellt smärta som artros och i ländryggen. Därtill är våra inlägg moderna och väldigt sköna att gå i. Du kan flytta dem till dina andra skor och dessutom får du dem direkt vid ditt första besök.

Ortotek gratis fotundersökning
Ortotek gratis fotundersökning

Illustrationen till vänster visar hur kroppen påverkas när hälbenet inte är i korrekt position. I detta fall lutar den innåt vilket är det vanligaste. Men det förekommer även att hälbenet vinklar utåt, vilket också medger problem. När hälbenet inte är rakt ger det smärta i knäna, rygg och ibland går det enda upp till axlarna och nacken.