ORTOPEDISKA INLÄGG

ORTOPEDISKA INLÄGG


Vi erbjuder högkvalitativa ortopediska inlägg tillverkade av skönt material som ger snabb lindring vid olika fotrelaterade problem såsom Hallux Valgus, plattfot, nedsjunket fotvalv, hälsporre, ömma trampdynor med mera. Våra skoinlägg främjar optimal ortopedisk rörelse för att återställa fotens naturliga kraft och komfort.

Fokus på ortopediska inlägg


Vårt fokus ligger på att korrigera foten och hälbenet för att uppnå en smärtfri hållning. Vi skapar individuellt anpassade ortopediska inlägg med hjälp av vakuum- och värmeteknik på obelastade fötter för att säkerställa precision och komfort. Genom att göra inläggen när dina fötter är obelastade, vilket innebär att du sitter på en specialutvecklad stol med fötterna fritt hängande i luften, kan vi göra exakta justeringar för att optimalt stabilisera hälbenet – en nyckelkomponent för kroppshållningen. Resultatet är högkvalitativa ortopediska inlägg som är skräddarsydda efter dina specifika behov. Dessa inlägg är bekväma året runt och passar perfekt i allt från sandaler och finskor till vardagsskor, träningsskor, vandringskängor och skidpjäxor. Med våra ortopediska inlägg får du den personliga anpassning du behöver för att uppnå optimal fotkomfort och kroppshållning.

Hälsporre kan vara långvarigt, skoinlägg skyndar på läkningen

Hälsporre brukar vi lösa inom väldigt kort tid. Redan när du går de första stegen med dina nya inlägg kommer du märka att smärtan är betydligt mindre och du kan börja gå som vanligt igen. Hallux Valgus, Morton syndrom klarar vi utan fotoperationer i dem flesta fall, genom att rikta foten i rätt position och med en jämn naturlig tryckfördelning undviker du den smärtsama operationen som kan innebära en hel del risker.


Ortotek ingår i ett europeiskt kunskapscentrum, med läkare, fotkirurger, ortopeder och sjukgymnaster där vi har som mål att hjälpa dina fötter med högsta kvalité och snabbast lindring.

Vi analyserar gärna dina fötter i en gratis fotundersökning som tar maximal 20 minuter. På plats får du en lösning och ett kostnadsförslag för hur vi kan hjälpa dig. Om du önskar kan vi göra skoinlägg direkt efter fotundersökningen, självklart är de redo att användas med en gång.

Ortopediska inlägg | Ortotek20

Illustrationen till höger visar vad som händer med kroppen när hälbenet är rakt under kroppen, genom skoinlägg från Ortotek. Eftersom kroppen är en enda enhet så har minsta justering av hälbenet står påverkan på resten utav kroppen. Här försvinner alla smärtor som beror på felbelastning av kroppen. 


Smärta i knäna, rygg och ibland går det ända upp till axlarna och nacken.
Smärta i knäna, rygg och ibland går det ända upp till axlarna och nacken.

Ortotek jobbar med Europas fråmgångsrika Jurtin Medical  för att den bästa inlägg så att fötterna rör sig optimalt och förstärker muskulaturen. Vilket gör att inläggen även agerar som förebyggande så att kroppen slipper att utsättas för eventuell smärta. Därtill är våra inlägg moderna och väldigt sköna att gå i. Du kan flytta dem till dina andra skor och dessutom får du dem direkt vid ditt första besök.

Ortotek gratis fotundersökning
Ortotek gratis fotundersökning

Illustrationen till vänster visar hur kroppen påverkas när hälbenet inte är i korrekt position. I detta fall lutar den innåt vilket är det vanligaste. Men det förekommer även att hälbenet vinklar utåt, vilket också medger problem. När hälbenet inte är rakt ger det smärta i knäna, rygg och ibland går det enda upp till axlarna och nacken.